Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

"THE SCARECROW"


Αποτέλεσμα εικόνας για youtube το σκιάχτρο του πλαστικού φαγητού
Ένα ανατρεπτικό σκιάχτρο...
Ακολουθεί μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες μικρού μήκους .
 Ο λόγος για την ταινία το «Σκιάχτρο», δημιούργημα της διαφημιστικής εταιρείας CAA Marketing και την βραβευμένης με Όσκαρ εταιρείας κινουμένων σχεδίων Moonbot Studios.

Πρωταγωνιστής ένα θλιμμένο σκιάχτρο που νιώθει αδύναμο να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντισταθούν στο πλαστικό και πρόχειρο φαγητό. Το Σκιάχτρο περιφέρεται στην πόλη, έρχεται αντιμέτωπο με τις άθλιες συνθήκες παραγωγής πρόχειρου φαγητού, τα κοτοπουλάκια που γεμίζουν ορμόνες και τις αγελάδες που κακοποιούνται για να είναι πιο παραγωγικές και νιώθει ότι έχει χαθεί κάθε ελπίδα.
Απογοητευμένο επιστρέφει σπίτι του και όταν μία πιπεριά φυτρώνει στον κήπο του, έχει τη φαεινή ιδέα να ανοίξει το δικό του εστιατόριο με υγιεινά φαγητά προκειμένου να αντισταθεί με τον τρόπο αυτό στις μεγάλες βιομηχανίες τυποποιημένου φαγητού. Ο αγώνας είναι σίγουρα μεγάλος όμως με πίστη και υπομονή θα τα καταφέρει. Άλλωστε όπως αναφέρει και στην ταμπέλα του: 
«Καλλιεργούμε για έναν καλύτερο κόσμο» και ο καλύτερος κόσμος δεν είναι μία εύκολη υπόθεση.
Η ταινία είναι μία από τις πιο δυνατές και τις πιο συγκινητικές στην κατηγορία της που μας φέρνει σε επαφή με τις άθλιες συνθήκες παραγωγής του πλαστικού φαγητού και μας προβληματίζει για όλα τα τυποποιημένα προϊόντα που φτάνουν στο σπίτι μας.

Το τραγούδι που ακούγεται στο φιλμάκι είναι το «Pure Imagination», ερμηνευμένο από την εξαιρετική Fiona Apple.

Με αφορμή την ταινία έχει κυκλοφορήσει και παιχνίδι για έξυπνα κινητά τηλέφωνα μέσα από το οποίο μικροί και μεγάλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το "όνειρο" του Σκιάχτρου πραγματικότητα.

Μπορείτε να αναζητήσετε το παιχνίδι πατώντας ΕΔΩ.



Πηγές: www.pathfinder.gr , www.youtube.com, www.google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου