Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ

Φωλιά για μια νύχτα κάνει «ο γλάρος Ιωνάθαν» στη Στέγη 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ 

Μια στάση στη Στέγη κάνει μέσα στις γιορτές «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», μια παράσταση που βασίζεται στο αγαπημένο αλληγορικό παραμύθι του Ρίτσαρντ Μπαχ και περιγράφει την προσπάθεια του ατόμου να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία γι’ αυτό που πραγματικά είναι.

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ιστορία του γλάρου Ιωνάθαν Λίβινγκστον είναι η ιστορία ενός γλάρου διαφορετικού, που δεν ακολουθεί απαραίτητα το σμήνος, ούτε και πετά μόνο για να βρει τη λεία του στη θάλασσα. Πετά γιατί απλώς του αρέσει να πετά. Η υπόλοιπη ομάδα όμως τον εξορίζει ως αφύσικο κι επικίνδυνο. Ο Ιωνάθαν αν και μόνος δεν το βάζει κάτω, εξασκείται στο πέταγμα, γίνεται καλύτερος και μια μέρα πετάει τόσο μακριά που συναντάει ένα σμήνος από άλλους έκπτωτους- από τις δικές τους ομάδες- γλάρους.

 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Η παράσταση ταξιδεύει δωρεάν σε όλη τη Ελλάδα και απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών.
 Για τις μέρες των εορτών όμως ο Γλάρος Ιωνάθαν φωλιάζει για μια νύχτα στο 2ο φουαγιέ της Στέγης.

 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ χρησιμοποιεί διάφορα μέσα αφήγησης, όπως μαριονέτες γλάρων, κοστούμια, κουκλοθέατρο, μουσική, πρόζα και παντομίμα, ενώ την ιστορία συνδιαμορφώνουν οι ηθοποιοί μαζί με το κοινό. Η σκηνοθεσία είναι του Πάρι Μέξη. Η μουσική ανήκει στον Νίκο Κυπουργό. Ερμηνεύουν οι: Άντρη Θεοδότου, Κωνσταντίνος Καϊκής, Μαρία Μοσχούρη, Θεοδώρα Ντούσκα, Ουσίκ Χανικιάν. 
Info: «O γλάρος Ιωνάθαν», Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, 18:00, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Συγγρού 107. Μετρό στάση Συγγρού-Φιξ. 
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση. Τηλ. κρατήσεων 213 017 8002.

 Πηγή: www.doctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου