Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

EXTREME CHILD LABOR in INDIA

Ακολουθεί βίντεο για την Παιδική Εργασία στην Ινδία.



Η Ινδία είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο και η χώρα με την μεγαλύτερη δύναμη παιδικής εργασίας στον κόσμο. Η ίδια η χώρα δείχνει να αδιαφορεί για αυτή την κατάσταση. Η υποκρισία της πολιτικής φάνηκε από τις συνεχείς αναβολές ενός νομοσχεδίου του Ινδικού Κοινοβουλίου, που θα προστάτευε τα παιδιά κάτω των 14 ετών ώστε να μην εργάζονται και να πηγαίνουν σχολείο, με την δικαιολογία ότι δεν αποτελούσε «προτεραιότητα»! Το παιδί για την Ινδία είναι κεφάλαιο. Τα παιδιά ηλικίας μόλις πέντε πωλούνται σε εμπόρους και αναγκάζονται να εργάζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι, με συνθήκες κακοποίησης και ξυλοδαρμών. Το 2001 εκτιμάται ότι υπήρχαν 12 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών στην απασχόληση, μια κρατική έρευνα του 2009 ανεβάζε τον αριθμό σε περίπου 5 εκατομμύρια. Σήμερα η κυβέρνηση της Ινδία λέει ότι υπάρχουν 20 εκατ. εργαζόμενα παιδιά στην Ινδία. Οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί όμως ισχυρίζονται ότι ο αριθμός είναι πάνω από 60 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών στη γεωργία . Η UNICEF εκτιμά ότι εργάζονται περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία κάτω των 14 ετών. Περίπου 14 % των παιδιών στην Ινδία, μεταξύ των ηλικιών 5 και 14 ασχολούνται στην παραγωγή χαλιών. Μερικά παιδιά αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα στους αργαλειούς . Πολλά παιδιά πωλούνται αργότερα σε άλλες μορφές εργασίας, όπως με τα κορίτσια από τις αγροτικές περιοχές του Νεπάλ, τα οποία προσλαμβάνονται για να εργαστούν σε εργοστάσια κατασκευής χαλιών, αλλά στη συνέχεια διακινούνται στη βιομηχανία του σεξ πέρα ​​από τα σύνορα της Ινδίας. Σήμερα, τα εκατομμύρια των παιδιών που εργάζονται σαν εργάτες σε διάφορες επιχειρήσεις στην Ινδία, πάσχουν από συνεχή κόπωση. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά εργάζονται για 300 έως 500 ρουπιές (4-7 Ευρώ) το μήνα. Μερικές φορές χωρίς καθόλου αμοιβή καθώς τους δίνεται τροφή για να επιβιώσουν.
Η μέχρι τώρα πολιτική έχει αντισταθεί στην πλήρη απαγόρευση της παιδικής εργασίας, γιατί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να βλάψει τα φτωχά νοικοκυριά που εξαρτώνται από οικογενειακές επιχειρήσεις.
Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που εργάζονται για την εξάλειψη της παιδικής εργασίας στην Ινδία λένε ότι: 1. Δύο στα τρία είναι παιδιά που εργάζονται έχουν δεχθεί σωματική κακοποίηση. 2. Πάνω από 50% των παιδιών είχαν υποβληθεί σε μία ή την άλλη μορφή της σωματικής κακοποίησης. 3. 50% των παιδιών εργάστηκαν επτά ημέρες την εβδομάδα. 4. 53,22% των παιδιών δήλωσαν ότι έχουν αντιμετωπίσει μία ή περισσότερες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης. 5. 21,90% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές μορφές σεξουαλικής κακοποίησης και 50,76 % άλλες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης. 6. Κάθε δεύτερο παιδί αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει συναισθηματική κακοποίηση.


Ένα ακόμη βίντεο για την Παιδική Εργασία και Εκμετάλλευση μπορείτε να παρακολουθήσετε , εάν πατήσετε ΕΔΩ.
                                                                                                                              
 Εάν πατήσετε ΕΔΩ θα μπορέσετε να δείτε ένα βίντεο για την Παιδική Εργασία στην Ινδία.

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.capital.gr, www.pathfinder.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου