Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Child Labour Ruins Childhood

Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον animation για την Παιδική Εργασία.
Παιδική Εργασία: Η Κλεμμένη Παιδική Ηλικία



Το σκηνικό στη Λατινική Αμερική είναι εφιαλτικό. Στη Βραζιλία 7 εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται ή υποχρεώνονται να εργάζονται. Στη Βραζιλία, στην Κολομβία και το Εκουαδόρ ένα ποσοστό 20% των παιδιών ηλικίας 10 με 14 χρόνων, εργάζεται σε σπίτια. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 με 15 χρόνων εργάζονται σε αγροτικές δουλειές στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα, στην Νικαράγουα και στον Παναμά.

Στην Αργεντινή η εταιρεία Nuestra Huella που εξάγει κοτόπουλα στην Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Κίνα, έχει κατηγορηθεί ότι απασχολεί χιλιάδες παιδιά στα εργοστάσια και φάρμες. Περίπου 57 χιλιάδες αγόρια και κορίτσια εργάζονται ως ρακοσυλλέκτες, μαζεύουν χαρτόνια από τους δρόμους.

Σε ορυχεία εργάζονται περίπου 500 χιλιάδες παιδιά στο Περού και 13.500 στη Βολιβία. Στο Εκουαδόρ περίπου 314 χιλιάδες παιδιά εργάζονται, σε έναν πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, στις πιο φτωχές χώρες της Καραϊβικής όπως Μπελίσε, Γκουγιάνα και Σουρινάμ η παιδική εργασία είναι ένα πρόβλημα που οξύνεται.

 Υπολογίζεται ότι 4 με 6 χιλιάδες παιδιά αποτελούν μέρος των παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Κολομβία όπου έχουν μετατραπεί σε σκληρούς πολεμιστές. Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει πολλά βασανιστήρια και δοκιμασίες. Πολλά από αυτά τα παιδιά σκοτώνονται σε μάχες.
Tουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά, ηλικίας 10 έως 14 ετών, συνεχίζουν να εργάζονται στη Βραζιλία προκειμένου να διασφαλίσουν τα αναγκαία εφόδια για την επιβίωσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Folha de Sao Paulo

Το ένα τρίτο των παιδιών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό δεν πηγαίνει στο σχολείο λόγω των συρράξεων, της φτώχειας και της κακής διακυβέρνησης, αναφέρει σχετική μελέτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η ΛΔ Κονγκό πασχίζει να ανανήψει έπειτα από δεκαετίες δικτατορικής διακυβέρνησης και δύο πολέμους που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς και έκαναν συντρίμμια τις υποδομές της χώρας.

Οι Άγγελοι αυτού του Κόσμου
"Τα ματάκια των μαύρων παιδιών αργοσβήνουνε
Μες στο κρύο , την πείνα , τον πόλεμο των δυνατών.

Κι άλλα πάλι τη νύχτα στους δρόμους μια τύχη γυρεύουνε,
Αφημένα στη μοίρα, τη φτώχεια των καιρών…

Μα τι κόσμος είναι αυτός, παγωμένος, πικρός, εχθρικός,
στη γλυκύτητα, στην αφέλεια που΄χουν τα παιδιά;

Ένα θαύμα μόνο αν συμβεί μέσα σε μια νύχτα αστραφτερή
Το χαμόγελο να λάμψει ξανά…..'


Πηγές:www.tvxs.gr , www.capital.gr, www.paidikh-ergasia.weebly.com/,www.hamomilaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου