Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ .."

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλαντικά

Το επεξεργασμένο κρέας βρίσκεται στο επίκεντρο και αναμένεται να χαρακτηριστεί ως «πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο», όπως μεταδίδει ο Ιndependent.

Μια πηγή ανέφερε στην Daily Mail ότι οι ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα βάλουν το επεξεργασμένο κρέας στην ίδια κατηγορία με τα τσιγάρα, το αλκοόλ και τον αμίαντο.

«Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά από αυτά τα κρέατα είναι σε υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του εντέρου σε σχέση με όσους τρώνε μικρές ποσότητες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μέχρι και 18% μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, η καθημερινή κατανάλωση ακόμη και 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος - όπως μπέικον, λουκάνικων και ζαμπόν - προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ωστόσο το βόειο κρέας, το αρνί και το χοιρινό μπορούν να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής και ότι το κόκκινο κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και παρέχει βιταμίνες και μέταλλα, όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

Επεξεργασμένο είναι το κρέας που έχει υποστεί κατεργασία ώστε να αυξηθεί η διάρκεια κατανάλωσής του ή να τροποποιηθεί η γεύση του με διάφορες μεθόδους.
Οι μέθοδοι αυτές και κυρίως τα πρόσθετα, είναι εκείνα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
«Αν και ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου από την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος παραμένει μικρός, ο βαθμός επικινδυνότητας ενισχύεται ανάλογα με την ποσότητα που καταναλώνεται» εξηγεί ο δρ. Κερτ Στράιφ του ΠΟΥ.

Σημειώνεται επίσης ότι έρευνα που έγινε το 2014 έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας. 

Πηγές:Daily Mail/koutipandoras,www.tvxs.gr
AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου