Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

"ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ"



Σε περισσότερες από 170 χώρες, στις 20:30 τοπική ώρα, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, όπως το Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, θα βυθιστούν στο σκοτάδι, ενώ όλοι (πολίτες, επιχειρήσεις, κοινότητες κλπ) καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα.

Τρεις μήνες μετά την 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι (COP21) η εκστρατεία η "Ώρα της Γης" προσδοκά να κινητοποιήσει το Σάββατο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο για την τήρηση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν στη Σύνοδο αυτή για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ η Earth Hour επιτρέπει στον καθένα, μέσα από ένα εύθυμο γεγονός, διαδραστικές εκστρατείες ή ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, να γίνει μέρος της ιστορίας όσον αφορά την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Σίνταρθ Ντας, που διευθύνει παγκοσμίως την πρωτοβουλία.
Οι χρήστες του Διαδικτύου καλούνται να κοινοποιήσουν τη δράση τους και να συμβάλουν έτσι στην γνωστοποίηση μέσω του Ίντερνετ των προβλημάτων που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η «Ώρα της Γης» λαμβάνει γιορτινό χαρακτήρα, με συλλογικές συνεδρίες γιόγκα, πικ νικ σε πάρκα ή επιδείξεις μόδας με ρούχα που έχουν γίνει από ανακυκλωμένα υφάσματα, όπως σχεδιάζεται να γίνει στην Αυστραλία, ή δείπνα υπό το φως των κεριών στη Γαλλία ή στη Φινλανδία.

Από το 2007 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η εκστρατεία η «Ώρα της Γης» λαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Το 2015, σε 172 χώρες και 7.000 πόλεις, πολλές εκατοντάδες μνημεία και αξιοθέατα όπως τα Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι και Χάρμπορ Μπριτζ στο Σίνδεϊ βυθίστηκαν στο σκοτάδι, σύμφωνα με το WWF.

Πηγή:www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου