Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

"SUGAR BLUES" -ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ-



Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, συνεχίζοντας τις ενδιαφέρουσες προβολές του και παίρνοντας την σκυτάλη από το υπέροχο «Εξωτικά, Ερωτικά κτλ»(Exotica, Erotica, Etc. - 2015) της Ευαγγελίας Κρανιώτη, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ, «Sugar Blues» της Andrea Culková.
Η προβολή πραγματοποιείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η σκηνοθέτης Andrea Culková, διαγνώστηκε με διαβήτη. Ανησυχώντας για την υγεία του μωρού της, αλλά και για όλη την οικογένειά της, αναζητά τρόφιμα που δεν περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη. Αυτό όμως σύντομα αποδεικνύεται αδύνατο, αφού η ζάχαρη υπάρχει παντού.
Έτσι, η δημιουργός ξεκινά μια έρευνα για την επίδραση της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό. Με την επιμονή ενός ντετέκτιβ, εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικών και των συστημάτων υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε στην κουζίνα της, συνεχίστηκε στις πέντε ηπείρους επί πέντε χρόνια.
Όμως, η οικογένειά της την χρειάζεται, ειδικά ο μικρότερος γιος της. Θα μπορούσε η ζάχαρη να ευθύνεται για τα προβλήματα της υγείας του; Μια τραγικωμική, ζωηρή και συγκινητική ιστορία για όλα εκείνα που δεν γνωρίζαμε για τη ζάχαρη και την επίδρασή της στον οργανισμό μας...



Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου