Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

BEAT THE STREET ATHENS: Ένα «παιχνίδι» για το περπάτημα και την ποδηλασία



Οι δήμοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας συμμετέχουν στη δράση Beat the Street Athens, για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, που στόχο έχει να ενθαρρύνει την καθημερινή κίνηση όπως το περπάτημα και η ποδηλασία από και προς την εργασία, τα καταστήματα, το σχολείο.
Όπως ενημερώνειη ιστοσελίδα της δράσης, που έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι «Ένα πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες με στόχο όλοι μαζί να διανύσουμε το γύρο του κόσμου, κερδίζοντας ατομικά βραβεία και δώρα για την ομάδα μας (π.χ. το σχολείο μας, την καφετέρια στην οποία πηγαίνουμε ή όποια άλλη ομάδα επιλέξουμε και συμμετέχει στο πρόγραμμα)!».



Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των δρόμων στο δήμο τους, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους ρύπους που παράγονται από τα μηχανοκίνητα μέσα.

Το Beat The Street είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον οργανισμό Intelligent Health, πρωτοπόρο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που εντάσσουν ουσιαστικά τη σωματική δραστηριότητα στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών τους.
Η δράση, που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, συνδιοργανώνεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου