Κυριακή 3 Μαΐου 2015

3 Μαϊου -" Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου"


Αποτέλεσμα εικόνας για παγκόσμια ημέρα γέλιου
Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε στην Ινδία το 1998.
Εμπνευστής της ήταν ο δρ. Μαντάν Κατάρια, ο οποίος πίστευε στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου.
Ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρας εξαπλώθηκε στη συνέχεια στις αγγλοσαξονικές χώρες, στη Γαλλία, στην Ουγγαρία, στη Γερμανία, και στις σκανδιναβικές χώρες και από τότε γιορτάζεται κάθε πρώτη Κυριακή του Μαΐου.
Ο ιδρυτής της, ο δρ. Μαντάν Κατάρια έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμε την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής».
Κάθε πρώτη Κυριακή του Μαΐου, από το 1998, γιορτάζουμε
την "Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου".
Με σκοπό να δημιουργηθεί μια παγκόσμια συνείδηση ​​υγείας, ευτυχίας και παγκόσμιας ειρήνης μέσα από το γέλιο.
Παρά την τόση ανάπτυξη και τις σύγχρονες επιτεύξεις οι άνθρωποι αρρωσταίνουν.
Το άγχος είναι η κύρια αιτία του 70-80% των ασθενειών. Η κατάθλιψη είναι η Νο 1 ασθένεια, ενώ η υπέρταση, η καρδιακή νόσος, ο διαβήτης και ο καρκίνος έχουν ραγδαία εξάπλωση παγκοσμίως.
«Αν το γέλιο δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά σας, θα τα διαλύσει αλλάζοντας τη χημεία του σώματος και την νοοτροπία σας, έτσι ώστε να μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο.»
Dr. Madan Kataria
 "Μάθε να γελάς. Η σοβαρότητα είναι αμαρτία, είναι ασθένεια. Το γέλιο έχει απίστευτη ομορφιά, έχει φωτεινότητα. Θα φέρει φως σε σένα και θα σού δώσει φτερά να πετάξεις".
                                                                                                                                                        Osh
ΠΗΓΗ: www.neolaia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου