Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

New song "One Woman" launched to celebrate International Women's Day 201...

Ακολουθεί ένα βίντεο, όπου φημισμένοι καλλιτέχνες από την Κίνα μέχρι την Κόστα Ρίκα και από το Μάλι ως την Μαλαισία, γυναίκες και άνδρες  ένωσαν τις φωνές και την έμπνευσή τους για να διαδώσουν ένα μήνυμα :της ενότητας και της αλληλεγγύης στα πλαίσια της"Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας" για το έτος 2013.


Γιατί υπάρχουν ακόμα γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης που θεωρούνται πλάσματα ενός κατώτερου θεού...  Οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών γίνονται συχνά αιτία άσκησης βίας και αναρίθμητων παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους. Εκτιμάται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο 1,5 με 3 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας βίας με βάση το φύλο.Ιδιαίτερα σε περιοχές που πλήττονται από συρράξεις οι συνέπειες αυτές μπορεί να ξεκινούν από την πολιτισμικά απαράδεκτη ή ανεπαρκή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στις εγκαταστάσεις υγιεινής και να φθάνουν μέχρι την άσκηση βίας και εκμετάλλευσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς.
  • Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες ηλικίας 15-49 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες πιστεύουν ότι ο σύζυγος δικαιολογείται να χτυπήσει ή να δείρει τη σύζυγό του κάτω από ορισμένες συνθήκες.
  • 287.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού εξαιτίας έλλειψης σωστής φροντίδας.
  • Τουλάχιστον 120 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν βιώσει τον ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
  • Πάνω από 64 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 20-24 ετών σε όλο τον κόσμο, έχουν παντρευτεί πριν τα 18 τους χρόνια , ενώ περίπου τα 23 εκατομμύρια γυναίκες από αυτές, έχουν εξαναγκαστεί σε γάμο πριν από τα 15 τους χρόνια.
  • Τα δύο τρίτα από τα 775 εκατομμύρια αναλφάβητων του κόσμου είναι γυναίκες.
  • Σε 47 από 162 χώρες με διαθέσιμα στοιχεία τα κορίτσια έχουν λιγότερες πιθανότητες από τα αγόρια να τελειώσουν το δημοτικό.  (ΠΗΓΗ: www.unicef.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου