Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Leonard Cohen - Dance Me to the End of Love



«Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές». Με αυτή την λιτή ανακοίνωση και ζητώντας σεβασμό στο δικαίωμα της ιδιωτικότητας της οικογένειάς του, ανακοινώθηκε ο θάνατος του μεγάλου ποιητή του έρωτα.

Πριν λίγο καιρό είχε φύγει η Marianne, η μεγάλη αγάπη της ζωής του και σε μια επιστολή που έγραψε λίγο πριν το θάνατό της, ο Κοέν της ψιθύρισε: «Αντίο παλιά μου φίλη. Σου στέλνω απέραντη αγάπη. Τα λέμε σύντομα…» Ίσως, όντως, he had seen the future...

Ακολουθεί κορυφαίο δείγμα της ποίησης και της μουσικής του:



O Λέοναρντ Κοέν (21 Σεπτεμβρίου 1934) είναι Καναδός λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδιστής. Πριν γίνει γνωστός από τα τραγούδια του, αγαπήθηκε για τα ποιήματά του. Έγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή (Let Us Compare Mythologies '56) πριν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. Μαζί με τον Μπομπ Ντίλαν, θεωρείται ο σημαντικότερος συνθέτης της γενιάς του. Έχει τιμηθεί με πολλά λογοτεχνικά και μουσικά βραβεία, αν τα βραβεία έχουν κάποια αξία.
Πηγές: www.doctv.gr  ,www.tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου