Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

RURAL SCHOOL CLOUD: ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟ CLOUD

1556232_719260884760896_196832092_o

Το εγχειρίδιο Μάθηση και Διδασκαλία στο Cloud παρέχει πληροφορίες για μια καινοτόμο εκπαιδευτική εργασία που πραγματοποιήθηκε από 12 Ευρωπαϊκά σχολεία αγροτικών περιοχών, από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο. Στα σχολεία αυτά διάφορες μαθησιακές στρατηγικές, σε συνδυασμό με τεχνολογικές μεθόδους διδασκαλίας, παρείχαν πληθώρα οικονομικών λύσεων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των απομονωμένων σχολείων σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.

Η εργασία εξέτασε την χρήση τεχνολογιών, όπως το cloud computing, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και συσκευές κινητής τηλεφωνίας για να στηρίξει την συνεργατική μάθηση στα σχολεία, με επίκεντρο την έρευνα και τον μαθητή. Το εγχειρίδιο περιγράφει επίσης τις εκπαιδευτικές και τεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς επίσης και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν, τον αντίκτυπο στους συμμετέχοντες και τις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης. Στόχος του είναι να γίνει ένας πρακτικός οδηγός για την εφαρμογή και εξέλιξη αυτής της προσέγγισης σε άλλα αγροτικά ή απομονωμένα σχολικά δίκτυα.


Μάθηση και Διδασκαλία στο Cloud from Αννα Παππα

Το εγχειρίδιο διανέμεται με ανοιχτή άδεια, περιλαμβάνει την εκτυπωμένη και την ψηφιακή του μορφή, καθώς επίσης και το πακέτο πηγών, όλα διαθέσιμα υλικά στην ιστοσελίδα του έργου: www.rsc-project.eu.

Το έργο RuralSchoolCloud επικεντρώνεται σε λύσεις που βοηθούν τους καθηγητές να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του cloud computing και να βελτιώνουν τις ψηφιακές τους επάρκειες. Αυτό το έργο παρέχει επίσης εργαλεία που βοηθούν με την διαχείριση των σχολικών τάξεων και την διευκόλυνση της δικτύωσης μεταξύ μαθητών και καθηγητών.
Οι λύσεις RSC βασίζονται σε γνωστές εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού όπως τα Linux, Apache, PHP και MySQL (LAMP). Οι προγραμματιστές του έργου πρόσθεσαν λύσεις cloud όπως τα OpenMeetings και OwnCloud, τα οποία συνδυάστηκαν με τη χρήση των εργαλείων διαχείρισης OpenNebula.

διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Το διάβασα στο pappanna.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου