Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

"ΤΑ 5 ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ"

Αποτέλεσμα εικόνας για φρουτα του χειμωνα


Μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, τα λουκούλλεια γεύματα και τα λαχταριστά γλυκά, έρχεται ο καιρός για μια μικρή αποτοξίνωση. Ο Ιανουάριος επιφυλάσσει μια μικρή έκπληξη, που δεν είναι άλλη από τα νόστιμα φρούτα του. Ποια φρούτα είναι πιο εύγευστα αυτόν τον μήνα;

Σύμφωνα με τον Chris Romano, συντονιστή παγκόσμιας παραγωγής της εταιρείας με βιολογικά τρόφιμα Whole Foods, ο οποίος μοιράστηκε τις γνώσεις του με το Time.com, ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των εσπεριδοειδών. Μάλιστα πέντε από αυτά είναι πιο νόστιμα αυτόν τον μήνα από ό,τι θα είναι όλο τον επόμενο χρόνο.
 
Τα 5 νόστιμα φρούτα του Ιανουαρίου

Λεμόνια meyer: Τα λεμόνια meyer είναι μικρότερα και πιο στρογγυλά από τα κανονικά, και είναι πιο γλυκά. Όπως σημειώνει ο Romano: “Είναι τα καλύτερα λεμόνια για να χρησιμοποιήσετε όταν μαγειρεύετε κάθε είδους θαλασσινά. Δεν είναι κάτι που μπορείτε να γευτείτε σαν φρούτο, αλλά είναι πολύ καλά για το μαγείρεμα και για να τα προσθέτετε στα πιάτα σας”.



Pomelo ή Φράπα: Αυτό το φρούτο είναι πρασινωπό στο εξωτερικό και έχει πολύ παχύ δέρμα. “Είναι απολύτως νόστιμο και διασκεδαστικό για να το φάτε”, εξηγεί ο Romano, ο οποίος σημειώνει ότι είναι στα καλύτερά του τον Ιανουάριο και λίγο μετά. Ανήκει στο γένος Κίτρος, και όπως συμβουλεύει ο ειδικός: “Ψάξτε για τις φράπες που είναι σφιχτές και βαριές για το μέγεθός τους, με ζωντανό χρώμα.


Γκρέιπφρουτ: Σύμφωνα με τον Romano, ο Ιανουάριος είναι ο μήνας του γκρέιπφρουτ, καθώς την χειμερινή περίοδο είναι πιο νόστιμα, και μπορούμε να τα απολαύσουμε αυτήν την περίοδο. Ο ειδικός προτείνει ειδικά τις πιο γλυκές ποικιλίες του φρούτου, για συστατικό ενός καλού κοκτέιλ.



Κουμκουάτ: Το δέρμα ενός κουμκουάτ είναι πιο γλυκό και η σάρκα του είναι ξινή, αλλά τρώγονται και τα δύο. Ο Chris Romano δίνει ένα ενδιαφέρον tip μαγειρικής λέγοντας πως τα κουμκουάτ μπορούν να αντικαταστήσουν τα ντοματίνια σε κάθε χειμερινή σαλάτα. Δοκιμάστε το.



Μανταρίνια: Τα μανταρίνια είναι από τα καλύτερα εσπεριδοειδή για αυτόν τον μήνα, λέει ο Romano. Μάλιστα, μας συμβουλεύει να αναζητήσουμε μία συγκεκριμένη ποικιλία, τα μανταρίνια page τα οποία έχουν πολύ φωτεινό χρώμα και πολύ γλυκιά γεύση, επειδή από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν να... εξαφανίζονται από τα ράφια.


Πηγή: www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου