Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

"ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ"

wordle


Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στη διαδικασία μάθησης.
Ο «Οδηγός διαχείρισης περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού» αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού – ενημερωτικού και επιμορφωτικού υλικού και εκπονήθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου. Ο Οδηγός εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή των Πράξεων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Το περιεχόμενό του βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και σε εμπειρικά δεδομένα από το εθνικό και διεθνές περιβάλλον, μέσα από θεωρητικές, ερευνητικές και πρακτικές προσεγγίσεις σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα πεδία πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών βίας και εκφοβισμού στο σχολείο μέσα από την περιγραφή μέτρων και καλών πρακτικών.
Ο Οδηγός στοχεύει στην ανάπτυξη ολιστικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και τη συνεργασία με φορείς και την τοπική κοινωνία.


Το διάβασα στο pappanna.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου