Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

"ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ"



Από το 2001, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τη συμβολή όλων όσων ξεριζώθηκαν με τη βία από τα σπίτια τους. Κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις σε πάνω από 100 χώρες, με τη συμμετοχή κυβερνητικών εκπροσώπων, μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, διασημοτήτων, απλών πολιτών και των ίδιων των προσφύγων.

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2012

Κάθε λεπτό, οκτώ άνθρωποι αφήνουν τα πάντα πίσω τους για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου και των διώξεων. Εάν εσύ και η οικογένειά σου κινδυνεύατε από τον πόλεμο, τι θα κάνατε; Θα μένατε στη χώρα σας αντιμέτωποι με το θάνατο; Ή θα προσπαθούσατε να φύγετε με κίνδυνο να σας απαγάγουν, να σας βιάσουν ή να σας βασανίσουν; Για πολλούς πρόσφυγες η επιλογή είναι ανάμεσα στον τρόμο και κάτι ακόμα χειρότερο… Οι πρόσφυγες δεν έχουν επιλογή. Εσύ όμως έχεις.
» Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2010

«Πατρίδα» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου, σε αναγνώριση των δοκιμασιών που αντιμετωπίζουν πάνω από 40 εκατομμύρια ξεριζωμένοι ανά τον κόσμο. Περίπου 10 εκατομμύρια από αυτούς είναι πρόσφυγες που εμπίπτουν στην εντολή της Ύπατης Αρμοστείας.
» Περισσότερα...


Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2011
Κάντε 1 κίνηση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ύπατη Αρμοστεία προγραμματίζει διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά μέρη του κόσμου για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), να αναδείξει το δράμα που ζούν εκατομμύρια ξεριζωμένοι συνάνθρωποί μας, το έργο που επιτελεί για αυτούς ανά τον κόσμο αλλά και τη βοήθεια που έχουν ανάγκη.
» Περισσότερα...


Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2009

«Πραγματικοί Άνθρωποι, Πραγματικές Ανάγκες» - οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι με πραγματικές ανάγκες, σαν εσένα και εμένα.

Για τα 42 εκατομμύρια των ξεριζωμένων ανά τον κόσμο, η έλλειψη ή η παντελής απουσία ορισμένων βασικών μέσων για επιβίωση – όπως καθαρό νερό, τροφή, κατάλυμα, ιατρική περίθαλψη, συνθήκες υγιεινής και προστασία από τη βία και την κακοποίηση – σημαίνει ότι κάθε μέρα είναι και μια μάχη για επιβίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου